Äänikirja

Aamulehden uutissovelluksesta löytyy Äänikirja-välilehti, jossa voit kuunnella kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. Aamulehden tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt kuuluvat sinulle ilman lisämaksua.

Pääset kuuntelemaan äänikirjaa, kun lataat uutissovelluksen älypuhelimeen tai tablettiin sovelluskaupasta (App Store tai Play Kauppa). Jos sovellus on jo käytössäsi, mutta Äänikirja-välilehti puuttuu, päivitä sovellus uusimpaan versioon.

Marraskuun äänikirja

MIKA SAUKKONEN: Viimeinen voltti – Jari Mönkkösen tarina
Jari Mönkkösen (s. 1974) elämä sai dramaattisen käänteen 20.7.2016. Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä telinevoimistelijoista loukkaantui vakavasti voimisteluharjoituksessaan. Mönkkösen kaksoisvoltti taaksepäin epäonnistui ja hän tuli niskoilleen alas. Seurauksena oli välitön neliraajahalvaus, tetraplegia. Onnettomuuden ensihetket, kuntoutus ja nykytilanne ovat koskettavaa luettavaa. Mönkkönen ei sääli itseään vaan syvimmätkin ajatukset ja tummat jaksot kerrotaan niin kuin hän on ne kokenut. Jari kertoo, millaista on menettää liikuntakyky kokonaan ja jäädä muiden armoille. Miten se muuttaa perhe-elämää? Miten sen kaiken jaksaa ja kestää henkisesti? Kirjassa käydään läpi koko mittava urheilu-ura ja äänessä ovat myös Jarin elämän tärkeimmät henkilöt, kuten Jarin Sanna-vaimo sekä ystävä ja kilpakumppani Jani Tanskanen.

Mika Saukkonen on Suomen tunnetuimpia urheilutoimittajia. Äänikirjan lukijana Jari Nissinen

Joulukuun äänikirja

JARKKO SIPILÄ: Uhripeli
Suositun Takamäki-sarjan 19. dekkari.
Pahasti harhainen mies karkaa Niuvanniemen mielisairaalasta. Hän on jo aiemmin yrittänyt tappaa ex-vaimonsa ja pienen tyttärensä. Komisario Takamäen ryhmä joutuu tapahtumien keskelle ja tällä kertaa ilman ataripoliisi Suhosta. Jarkko Sipilä (s. 1964) jatkaa rikostoimittajien pitkää perinnettä dekkarikirjailijana.

Sipilä on suomalaisen rikos- ja oikeusjournalismin johtavia toimittajia. Äänikirjan lukijana Veikko Honkanen

Tammikuun äänikirja

PAULA NIVUKOSKI: Nopeasti piirretyt pilvet
Vahvatunnelmainen esikoisteos sinnikkäästä 1920-luvun pohjalaisnaisesta. Kun Liisa menee naimisiin Kallen kanssa, edessä siintävät onnelliset vuodet täynnä hellyyttä. Mutta avioliitto onkin rahapussin nyörien kiristämistä, laskiämpärin tyhjentämistä ja valittava vanha äiti tuvan nurkassa. Kalle lähtee paremman elämän perässä Amerikkaan, ja Liisa jää lastensa kanssa Isoonkyröön. Häntä painaa lupaus, jonka hän antoi isälleen tämän kuolinvuoteella: talo on pidettävä suvussa. Mutta kuinka paljon nuori nainen jaksaa harteillaan kantaa? Elämä taivuttaa muttei murra Liisaa.

Paula Nivukoski (1985) on Laihialainen kirjailija ja opettaja. Äänikirjan lukijana Anna Saksman

Huomioita käytöstä

Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista. Mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin.

Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.

Voimmeko auttaa?

Jos kaipaat apua uutissovelluksen lataamisessa tai käyttöönotossa, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.