Äänikirja

Aamulehden uutissovelluksesta löytyy Äänikirja-välilehti, jossa voit kuunnella kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. Aamulehden tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt kuuluvat sinulle ilman lisämaksua.

Pääset kuuntelemaan äänikirjaa, kun lataat uutissovelluksen älypuhelimeen tai tablettiin sovelluskaupasta (App Store tai Play Kauppa). Jos sovellus on jo käytössäsi, mutta Äänikirja-välilehti puuttuu, päivitä sovellus uusimpaan versioon.

Maaliskuun äänikirja

NADIA MURAD ja JENNA KRAJENSKI: Viimeinen tyttö
Millaista elämä on, kun ihmisarvo viedään? Rankka selviytymistarina naisesta, joka pakeni terroristien seksiorjuudesta. Nobelin rauhanpalkinnon saaja vuonna 2018. Irakilaisen 21-vuotiaan Nadian rauhaisa elämä muuttui täysin, kun Isis valloitti kotikylän, tappoi hänen perheensä ja myi hänet seksiorjaksi. Sama kohtalo on ollut tuhansilla muilla jesiditytöillä.

Harvinainen Isisin sisäpiirin kuvaus paljastaa, millaista on elää terroristien hirmuhallinnon vankina. Nadia Murad (s. 1993) on palkittu ihmisoikeusaktivisti ja YK:n hyvän tahdon lähettiläs. Mukana myös ihmisoikeusjuristi Amal Clooneyn esipuhe. Äänikirjan lukijana Petriikka Pohjanheimo.

Huhtikuun äänikirja

SAMUEL BJØRK: Poika pimeästä
Pimeä tie – pahin painajainen. Huippusuosittu norjalaisdekkaristi koukuttaa lukijansa jo ensi sivuilta! Vanha mies ajaa joulunvietosta kotiinsa, kun jokin ilmestyy ajovaloihin. Äkkijarrutuksesta huolimatta kolari on väistämätön. Kun mies menee katsomaan törmäyksen uhria, hän löytää kylmettyneen pojan, jolla on päässään hirvensarvet. Vuosia myöhemmin raa’asti murhattu nainen löytyy auton peräkontista. Oudointa tapauksessa on takapenkillä palava nukkekoti.

Samuel Bjørk on kirjailijanimi, jonka takana on norjalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko Frode Sander Øien. Dekkaritaituria on verrattu muun muassa Stieg Larssoniin ja Jo Nesbøhon. Äänikirjan lukijana Markus Niemi.

Toukokuun äänikirja

KARO HÄMÄLÄINEN: Miksi juoksen
Juokseminen on täynnä ristiriitoja: kipua ja nautintoa, lamaannusta ja intoa, hulluutta ja neroutta. Karo Hämäläisen tie ultrajuoksijaksi alkoi kirjailijoiden lenkkisaunasta ja eteni kymmenen vuoden maratonputkeen, jonka jälkeen hurahdus yli 100 kilometrin kisoihin oli väistämätön. Kehitys ei kuitenkaan ole ollut suoraviivaista eikä juoksun ilo aina itsestäänselvyys. Poikkeuksellinen juoksukirja kutsuu ainutlaatuiseen kirjalliseen ultrajuoksuun, jonka luettua on vaikea pysyä poissa lenkkipoluilta.

Karo Hämäläinen on kirjailija, toimittaja ja kirjallisuusarvostelija. Äänikirjan lukijana Joel Mäkinen.

Kesäkuun äänikirja

ENNI MUSTONEN: Verenpisara ikkunalla
Koskivuori-sarjan avausosa. Helteisenä kesänä 1917 pienen etelähämäläisen pitäjän syrjäiseen kyläkouluun tulee opettajaksi nuori Saara Kavenius. Hän asettuu asumaan Koskivuoreen, patruuna Forsbergin kartanoon. Kartanon herrasväkeä serveeraa Vappu, torpparin tytär. Saara ja Vappu ystävystyvät, mutta ystävyys joutuu heti koetukselle. Saara rakastuu kartanon nuoreen herraan, Vappu punaiseen agitaattoriin. Ja kun vuoden 1918 tapahtumat nielaisevat pyörteisiinsä myös Koskivuoren, naiset joutuvat valitsemaan puolensa. Vappu ja Saara taistelevat kansalaissotansa eri leireissä, mutta yhteisen päämäärän, rauhan ja elämän puolesta.

Enni Mustonen on Suomen suosituimpia kirjailijoita, jonka viihteelliset historialliset romaanit ovat lukijoidensa rakastamia. Äänikirjan lukijana Eva Lönnblad.

Huomioita käytöstä

Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista. Mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin.

Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.

Voimmeko auttaa?

Jos kaipaat apua uutissovelluksen lataamisessa tai käyttöönotossa, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.