Jämsän Seudun sovelluksessa on kirjallisuutta korville

Sovelluksessa on  välilehti ”Äänikirja”, jossa voit kuunnella maksutta kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. Jämsän Seudun tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt ovat käsilläsi. Saat äänikirjan käyttöösi lataamalla sovelluksen tai päivittämällä sen uusimpaan versioon.

Huhtikuun äänikirja:

SAMUEL BJØRK: POIKA PIMEÄSTÄ Pimeä tie – pahin painajainen. Huippusuosittu norjalaisdekkaristi koukuttaa lukijansa jo ensi sivuilta! Vanha mies ajaa joulunvietosta kotiinsa, kun jokin ilmestyy ajovaloihin. Äkkijarrutuksesta huolimatta kolari on väistämätön. Kun mies menee katsomaan törmäyksen uhria, hän löytää kylmettyneen pojan, jolla on päässään hirvensarvet. Vuosia myöhemmin raa’asti murhattu nainen löytyy auton peräkontista. Oudointa tapauksessa on takapenkillä palava nukkekoti. Samuel Bjørk on kirjailijanimi, jonka takana on norjalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko Frode Sander Øien. Dekkaritaituria on verrattu muun muassa Stieg Larssoniin ja Jo Nesbøhon. Äänikirjan lukijana Markus Niemi.

Toukokuun äänikirja:

KARO HÄMÄLÄINEN: MIKSI JUOKSEN Juokseminen on täynnä ristiriitoja: kipua ja nautintoa, lamaannusta ja intoa, hulluutta ja neroutta. Karo Hämäläisen tie ultrajuoksijaksi alkoi kirjailijoiden lenkkisaunasta ja eteni kymmenen vuoden maratonputkeen, jonka jälkeen hurahdus yli 100 kilometrin kisoihin oli väistämätön. Kehitys ei kuitenkaan ole ollut suoraviivaista eikä juoksun ilo aina itsestäänselvyys. Poikkeuksellinen juoksukirja kutsuu ainutlaatuiseen kirjalliseen ultrajuoksuun, jonka luettua on vaikea pysyä poissa lenkkipoluilta. Karo Hämäläinen on kirjailija, toimittaja ja kirjallisuusarvostelija. Äänikirjan lukijana Joel Mäkinen.

Kesäkuun äänikirja:

ENNI MUSTONEN: VERENPISARA IKKUNALLA Koskivuori-sarjan avausosa. Helteisenä kesänä 1917 pienen etelähämäläisen pitäjän syrjäiseen kyläkouluun tulee opettajaksi nuori Saara Kavenius. Hän asettuu asumaan Koskivuoreen, patruuna Forsbergin kartanoon. Kartanon herrasväkeä serveeraa Vappu, torpparin tytär. Saara ja Vappu ystävystyvät, mutta ystävyys joutuu heti koetukselle. Saara rakastuu kartanon nuoreen herraan, Vappu punaiseen agitaattoriin. Ja kun vuoden 1918 tapahtumat nielaisevat pyörteisiinsä myös Koskivuoren, naiset joutuvat valitsemaan puolensa. Vappu ja Saara taistelevat kansalaissotansa eri leireissä, mutta yhteisen päämäärän, rauhan ja elämän puolesta. Enni Mustonen on Suomen suosituimpia kirjailijoita, jonka viihteelliset historialliset romaanit ovat lukijoidensa rakastamia. Äänikirjan lukijana Eva Lönnblad.

Huomioita käytöstä
Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista, eli mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin. Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.