Kuuntele äänikirjaa Jämsän Seudun sovelluksessa ilman lisämaksua

Sovelluksessa on  välilehti ”Äänikirja”, jossa voit kuunnella maksutta kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. Jämsän Seudun tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt ovat käsilläsi. Saat äänikirjan käyttöösi lataamalla sovelluksen tai päivittämällä sen uusimpaan versioon.

Lokakuun äänikirja:
KATI TERVO: ILTALAULAJA Lumoava taiteilijaromaani kulkee Ellen Thesleffin jalanjäljissä. Vanheneva taiteilija Ellen saapuu kesähuvilalleen Hämeeseen vuonna 1945. Hän saa apulaisekseen maalaistyttö Taimin, joka ihailee kuuluisaa taiteilijaa. Taimi haluaisi itsekin olla yhtä rohkea ja omapäinen kuin Ellen, mutta koti ja pieni kylä ovat langettaneet hänelle ennalta määrätyn roolin. Ellen maalaa, palaa menneisiin kesiin ja rakastaa maisemaa. Kun Ellen pyytää Taimia mallikseen, kaksi erilaista naista kohtaavat toisensa uudella tavalla. Kati Tervo (s. 1954) on kirjailija ja suosittu kolumnisti. Äänikirjan lukijana Milka Alroth.

Marraskuun äänikirja

MIKA SAUKKONEN: Viimeinen voltti – Jari Mönkkösen tarina
Jari Mönkkösen (s. 1974) elämä sai dramaattisen käänteen 20.7.2016. Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä telinevoimistelijoista loukkaantui vakavasti voimisteluharjoituksessaan. Mönkkösen kaksoisvoltti taaksepäin epäonnistui ja hän tuli niskoilleen alas. Seurauksena oli välitön neliraajahalvaus, tetraplegia. Onnettomuuden ensihetket, kuntoutus ja nykytilanne ovat koskettavaa luettavaa. Mönkkönen ei sääli itseään vaan syvimmätkin ajatukset ja tummat jaksot kerrotaan niin kuin hän on ne kokenut. Jari kertoo, millaista on menettää liikuntakyky kokonaan ja jäädä muiden armoille. Miten se muuttaa perhe-elämää? Miten sen kaiken jaksaa ja kestää henkisesti? Kirjassa käydään läpi koko mittava urheilu-ura ja äänessä ovat myös Jarin elämän tärkeimmät henkilöt, kuten Jarin Sanna-vaimo sekä ystävä ja kilpakumppani Jani Tanskanen.

Mika Saukkonen on Suomen tunnetuimpia urheilutoimittajia. Äänikirjan lukijana Jari Nissinen

Joulukuun äänikirja

JARKKO SIPILÄ: Uhripeli
Suositun Takamäki-sarjan 19. dekkari.
Pahasti harhainen mies karkaa Niuvanniemen mielisairaalasta. Hän on jo aiemmin yrittänyt tappaa ex-vaimonsa ja pienen tyttärensä. Komisario Takamäen ryhmä joutuu tapahtumien keskelle ja tällä kertaa ilman ataripoliisi Suhosta. Jarkko Sipilä (s. 1964) jatkaa rikostoimittajien pitkää perinnettä dekkarikirjailijana.

Sipilä on suomalaisen rikos- ja oikeusjournalismin johtavia toimittajia. Äänikirjan lukijana Veikko Honkanen

Tammikuun äänikirja

PAULA NIVUKOSKI: Nopeasti piirretyt pilvet
Vahvatunnelmainen esikoisteos sinnikkäästä 1920-luvun pohjalaisnaisesta. Kun Liisa menee naimisiin Kallen kanssa, edessä siintävät onnelliset vuodet täynnä hellyyttä. Mutta avioliitto onkin rahapussin nyörien kiristämistä, laskiämpärin tyhjentämistä ja valittava vanha äiti tuvan nurkassa. Kalle lähtee paremman elämän perässä Amerikkaan, ja Liisa jää lastensa kanssa Isoonkyröön. Häntä painaa lupaus, jonka hän antoi isälleen tämän kuolinvuoteella: talo on pidettävä suvussa. Mutta kuinka paljon nuori nainen jaksaa harteillaan kantaa? Elämä taivuttaa muttei murra Liisaa.

Paula Nivukoski (1985) on Laihialainen kirjailija ja opettaja. Äänikirjan lukijana Anna Saksman

Huomioita käytöstä
Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista. Mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin. Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.