KMV-lehden sovelluksessa on nyt kirjallisuutta korville

Sovelluksessa on heinäkuun alusta alkaen välilehti ”Äänikirja”, jossa voit kuunnella maksutta kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. KMV-lehden tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt ovat käsilläsi. Saat äänikirjan käyttöösi lataamalla sovelluksen tai päivittämällä sen uusimpaan versioon.

Marraskuun kirja
Jarkko Sipilä: Valheen kasvot
Koukuttava dekkari kotimaisten poliisiromaanien mestarilta! Jarkko Sipilän luottopoliisit Suhonen ja Takamäki vedetään entistä syvemmälle poliisiorganisaatioiden väliseen sotaan, kun Krp:n kaiken nähnyt peitetoimintamies löytyy raa’asti tapettuna, prostituoitu puukotetaan asunnossa Helsingin Vuosaaressa ja kaksi miestä ammutaan autoon Vanhankaupunginlahden hiljaisella parkkipaikalla. Rikostoimittaja ja -kirjailija Jarkko Sipilä kuvaa 16. Takamäki-dekkarissaan poliisin työtä arkisen tarkasti, uskottavalla ja realistisella tyylillään. ”Klisee, mutta totta: tätä kirjaa et jätä kesken.” – Mikko Varis, Savon Sanomat. Äänikirjan lukijana Veikko Honkanen.

Joulukuun kirja
Kimmo Ohtonen: Karhu – Voimaeläin
Vaikuttava matka metsän kuninkaan ja muiden asukkaiden maailmaan. Lukija-Finlandian voittaja ja Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2016. Kimmo Ohtonen ottaa lukijansa mukaan omakohtaiselle ja elämänmittaiselle tutkimusmatkalleen Kainuun korpimetsiin, petojen valtakuntaan. Pääsemme seuraamaan petojen elämää lähietäisyydeltä, tapaamme niin sudet, ahmat kuin lukuisat muutkin metsän asukit. Tarinan keskiössä on kuitenkin itse metsän kuningas. Karhu – voimaeläin on ennen kaikkea ihmismatka alkujuurillemme, sinne mistä me olemme kaikki lähteneet. Kimmo Ohtonen (s. 1981) on Yleisradion toimittaja, käsikirjoittaja ja valokuvaaja, joka on tunnettu lukuisista luonto-ohjelmista. Hänet tunnetaan myös useista tempauksistaan luonnon puolesta. Äänikirjan lukijana Pekka Strang.

Tammikuun kirja
Matti Laine: Pahojen miesten seura
Entisen NHL-maalivahdin Elias Vitikan elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän ottaa Helsingin yössä taksinsa kyytiin joukon juhlatuulella olevia jääkiekkoilijoita. Eräs kyytiläisistä on hänen vanha tuttunsa pelivuosilta ja tämä palkkaa uransa jälkeen vuosikausia holtittomasti ajelehtineen Vitikan varjostamaan tulevaisuuden hyökkääjätähteä, jonka otteet kaukalossa ja sen ulkopuolella eivät miellytä pelaajan lähipiiriä. Kyttäyskeikka vie Vitikan jääkiekon parista yhtäkkiä täysin toisenlaiseen seuraan, keskelle järjestäytyneen rikollisuuden välienselvittelyjä. Pahojen miesten seura on kellon lailla jännitystä tikittävän Vitikka-sarjan avausosa. Se kuvaa raadollisesti kaiken menettäneen miehen toista mahdollisuutta kentällä, jolla tällä kertaa pelataan elämästä ja kuolemasta. Äänikirjan lukijana Jyrki Mänttäri.

Huomioita käytöstä
Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista, eli mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin. Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.