Sovelluksessa on välilehti ”Äänikirja”, jossa voit kuunnella maksutta kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. Satakunnan Kansan tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt ovat käsilläsi. Saat äänikirjan käyttöösi lataamalla sovelluksen tai päivittämällä sen uusimpaan versioon.

Toukokuun äänikirja:

KARO HÄMÄLÄINEN: MIKSI JUOKSEN Juokseminen on täynnä ristiriitoja: kipua ja nautintoa, lamaannusta ja intoa, hulluutta ja neroutta. Karo Hämäläisen tie ultrajuoksijaksi alkoi kirjailijoiden lenkkisaunasta ja eteni kymmenen vuoden maratonputkeen, jonka jälkeen hurahdus yli 100 kilometrin kisoihin oli väistämätön. Kehitys ei kuitenkaan ole ollut suoraviivaista eikä juoksun ilo aina itsestäänselvyys. Poikkeuksellinen juoksukirja kutsuu ainutlaatuiseen kirjalliseen ultrajuoksuun, jonka luettua on vaikea pysyä poissa lenkkipoluilta. Karo Hämäläinen on kirjailija, toimittaja ja kirjallisuusarvostelija. Äänikirjan lukijana Joel Mäkinen.

Kesäkuun äänikirja:

MIIKA NOUSIAINEN: MAANINKAVAARA Martti Huttusen päässä on yksi ainoa tavoite: Suomen kestävyysjuoksumaineen palauttaminen. Lahjakkaan pojan mystinen katoaminen jättää valmentaja-isän tyhjän päälle, joten teini-ikäinen tytär Heidi päättää juosta isänsä ylös masennuksesta. Kun Martti alkaa koulia tytöstä huippu-urheilijaa, tavallinen arki saa jäädä. Heidi käy koulua painoliiveissä, nukkuu yönsä magneettirummussa – ja juoksee. Harjoitukset saavat yhä absurdimpia sävyjä, ja pian äidinkin on aika avata Lomakouhero-romantiikan sumentamat silmänsä. Miika Nousiainen (s. 1973) on palkittu kotimainen kirjailija, jonka hauskat ja osuvasti kirjoitetut romaanit ovat menestyneet myös valkokankaalla sekä teatterilavoilla. Äänikirjan lukijana Aku Laitinen.

Huomioita käytöstä

Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista, eli mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin. Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.