Kuuntele äänikirjaa Suur-Keuruun sovelluksessa

Sovelluksessa on välilehti ”Äänikirja”, jossa voit kuunnella maksutta kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. Suur-Keuruun tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt ovat käsilläsi. Saat äänikirjan käyttöösi lataamalla sovelluksen tai päivittämällä sen uusimpaan versioon.

Heinäkuun äänikirja:
SEPPO JOKINEN: LYÖDYN LAKI 
Suomen suosituin komisario taas uuden tapauksen edessä. Silmitön väkivalta syrjäisellä metsätiellä, tahalliselta vaikuttava raju tulipalo sekä raviohjastajan outo kuolema askarruttavat komisario Sakari Koskista. Tutkinnan edetessä hänellä herää epäilys, voisiko kaikilla kolmella tapauksilla olla yhteys keskenään. Samaan aikaan Tampereen poliisia työllistää merkkihenkilön katoaminen, joka nostaa esiin vaikeita kysymyksiä. Onko katoaminen vapaaehtoinen vai voiko kyseessä olla törkeä vapaudenriisto? Myös Koskisen omassa arjessa sattuu ja tapahtuu. Suuri elämänmuutos nostattaa laineita, mutta onnekseen hän ei ole tyynnyttämässä niitä enää yksin. Seppo Jokinen (s. 1949) on yksi Suomen suosituimmista dekkarikirjailijoista. Lyödyn laki on Jokisen rakastetun komisario Koskisesta kertovan dekkarisarjan 23. osa. Tamperelaisen komisarion seikkailuista on saatu nauttia joka vuosi vuodesta 1996 alkaen. Äänikirjan lukijana Jukka Pitkänen.

Elokuun äänikirja:
OLLI JALONEN: TAIVAANPALLO Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja 2018. Suuri seikkailuromaani! Tähtitieteilijän oppipojan tie vie Saint Helenan saarelta 1600-luvun Lontooseen. Angus tahtoo silmistään purjeneulanterävät, ja kehittää näköään merkitsemällä öisin tähtien asentoja. Hän haaveilee Lontoosta ja pääsystä saarella käyneen Edmond Halleyn oppipojaksi. Lamaannuttava väkivallanteko kohdistuu pojan perheeseen, ja epävarmuuden ja levottomuuden ajat alkavat. Salakatolilaiset vehkeilevät ja itsevaltias kuvernööri pelaa omaan pussiinsa. Viesti saarelta on saatava emämaa Englantiin, ja Angus soudetaan jänikseksi purjelaivaan. Hänen uusi elämänsä alkaa märssykorin korkeuksissa, ja kaikki entinen jää taakse. Olli Jalonen (s. 1954) on maamme arvostetuimpia prosaisteja. Olli Jalonen on kahdesti voittanut Finlandia-palkinnon. Äänikirjan lukijana Aku Laitinen.

Syyskuun äänikirja:
SUSANNA REINBOTH & JARKKO SIPILÄ: ETUSIVUN RIKOKSET Rajuja rikoksia ja rujoja kohtaloita. Suomen eturivin rikos- ja oikeustoimittajat kertovat ensi kertaa, miten heidän unohtumattomimmat uutisensa ovat syntyneet. Tapaukset käsittelevät kaikkein tunnetuimpia ja mielenkiintoisimpia rikoksia Anneli Auerista Jari Aarnioon ja Jakomäki-Mikkelin-räjähdyksestä tuoreisiin terrorismijuttuihin. Kirjoittajat paljastavat muun muassa miltä tuntuu tavata insestin uhri tai haastatella murhajutun silminnäkijöitä. Miten he suojaavat salaisen tietolähteen ja kuinka takaavat turvallisuutensa? Kirjoittajina ovat Jarkko Sipilä (toim.), Mika Lahtonen, Päivi Happonen, Susanna Reinboth (toim.), Minna Passi, Sari Autio, Rami Mäkinen, Hannes Markkula, Susanna Kemppainen, Mikko Gustafsson, Harri Ekholm, Johanna Mattinen, Tiia Palmen, Janne Huuskonen, Miika Viljakainen, Tuomas Rimpiläinen, Ville Eklund ja Vera Miettinen. Äänikirjan lukijana Juhani Rajalin.

Lokakuun äänikirja:
KATI TERVO: ILTALAULAJA Lumoava taiteilijaromaani kulkee Ellen Thesleffin jalanjäljissä. Vanheneva taiteilija Ellen saapuu kesähuvilalleen Hämeeseen vuonna 1945. Hän saa apulaisekseen maalaistyttö Taimin, joka ihailee kuuluisaa taiteilijaa. Taimi haluaisi itsekin olla yhtä rohkea ja omapäinen kuin Ellen, mutta koti ja pieni kylä ovat langettaneet hänelle ennalta määrätyn roolin. Ellen maalaa, palaa menneisiin kesiin ja rakastaa maisemaa. Kun Ellen pyytää Taimia mallikseen, kaksi erilaista naista kohtaavat toisensa uudella tavalla. Kati Tervo (s. 1954) on kirjailija ja suosittu kolumnisti. Äänikirjan lukijana Milka Alroth.

Huomioita käytöstä
Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista. Mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin. Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.